Een verhaal gaat pas écht leven als je het iemand hoort vertellen!

Liever lezen? Download hier het transcript bij de podcast hierboven

Portretfoto van Ferry buiten bij het bos

Geluid heeft tijdens mijn hele leven al een belangrijke rol gespeeld. Als kleuter wist ik alle noten op de piano uit elkaar te halen. Ik wist nog niet welke letter ze hadden, maar als mijn vader een noot aansloeg, wist ik precies welke toets ik moest hebben om dezelfde noot te laten horen.

Mijn hele familie bespeelde muziekinstrumenten. Vanaf mijn grootouders, ooms en tantes tot mijn ouders en ik leek dat pad te gaan volgen. Maar na meerdere pianolessen ontdekte ik dat mijn passie ergens anders lag. Ik koos voor de magie van de radio.

Eén van de redenen dat geluid zo’n belangrijke rol in mijn leven speelt is omdat ik blind ben. Iets dat voor jou een kleur of een vorm heeft, heeft voor mij enkel een geluid. Je zou me dus een fotograaf kunnen noemen, alleen maak ik de plaatjes in jouw hoofd door middel van geluid.

Op mijn zestiende ontdekte ik dat ik talent had en dat radio wel eens meer zou kunnen zijn dan een hobby op de zolderkamer bij mijn ouders. Ik besloot deze jongensdroom na te gaan jagen. Op mijn twintigste werd ik aangenomen op de 3FM DJ School, ik maakte radio bij de streekomroep van Nijmegen, liep stages bij NPO Radio 2 en NPO Radio 4 en ik deed mee aan de talentencampus van Talpa Radio.

Ik kwam er echter keer op keer achter dat ik niet aan mijn trekken kwam. Ik vond het leuk om mensen hun verhaal te laten vertellen, maar ik had ook het gevoel dat de radio niet de juiste plek was voor de verhalen die ik wou laten horen.

In 2018 kon ik aan de slag als podcastmaker bij KRO-NCRV. Ik maakte daar een serie over nieuwe en bestaande programma’s van deze omroep, waardoor ik met veel verschillende programmamakers en hun vakmanschap kennis heb kunnen maken. Ik merkte dat ik hier veel meer voldoening uithaalde dan een dagelijks of wekelijks radioprogramma.

In 2020 ging de knop om. Door de coronacrisis verloor ik mijn baan als podcastmaker bij KRO-NCRV. Doordat ik in de laatste jaren meerdere mensen en bedrijven geholpen had met het maken van een podcast, was de stap om voor mezelf te beginnen een logisch gevolg.

Sinds april 2021 help ik bedrijven en particulieren bij het maken van hun podcast. Dit varieert van de volledige productie tot onderdelen daarvan.