FerryFaai

Mijn naam is Ferry Molenaar. Ik ben 32 jaar. Sinds mijn geboorte ben ik slechtziend en sinds mijn 23ste ben ik volledig blind. Ik heb een eigen bedrijf; ik maak en help bij het maken van podcasts voor het MKB en particulieren. In mijn vrije tijd maak ik mijn huis slim en help ik hier en daar eens met de technische kant van een website. En over dit laatste wil ik je graag wat vertellen.

Ik wordt mijn hele leven al gevraagd om websites en mobiele apps te testen op toegankelijkheid. Dit doe ik met plezier, omdat het dicht bij mijn hobby’s en passie ligt. Tot nu toe kreeg ik daar niet voor betaald onder het motto, je helpt jezelf en andere blinden en slechtzienden door dit te testen toch? Dit klopt natuurlijk, maar het is niet helemaal zoals het hoort naar mijn idee. Zoals Rick Brink het mooi verwoorde in de podcast Inclusiecast: ‘Als je een klimaatexpert inhuurt mag die een rekening indienen, maar als om de ervaringsdeskundigheid van iemand met een handicap gevraagd wordt, moet dit maar gratis omdat die er zelf iets aan heeft. Gaat ditzelfde niet op voor de klimaatexpert?’ Het is niet alleen die vergelijking die me trof. Vaak is het zo dat het toegankelijk maken van een website of mobiele app voordeel voor de eigenaar oplevert door de kennis van ervaringsdeskundigen.

Daarom heb ik besloten dit soort testen niet meer gratis te doen. Sterker nog; ik ga actief acquisitie voeren om de toegankelijkheid van websites, mobiele apps, online documenten en in de toekomst misschien nog wel meer producten en diensten te beoordelen vanuit het perspectief van de gebruikers. Want regels zeggen veel, maar het oordeel van de eindgebruiker is waar het uiteindelijk om gaat.

Wat krijg je?

 • Een simpel rapport waarin goede en verbeterpunten van je site, app of digitaal document krijgt.
 • Een beoordeling van een eindgebruiker die toevallig over over de technische know how beschikt, waardoor de vertaalslag naar degene die je website, app of digitaal document bouwt erg soepel verloopt.
 • 100% korting op je tweede beoordeling voor dezelfde site, app of document als je binnen 3 maanden terug komt voor een herbeoordeling. Op die manier weet jij of je voortgang geboekt hebt, zonder dat het je iets extra’s kost.
 • Een online consult om dieper in te gaan op je rapport (Tegen meerprijs).
Portretfoto van Ferry buiten bij het bos

Blijf op de hoogte

Ik werk nog hard aan de website die hopelijk in augustus online zal komen. Wil je weten wanneer de website live is en tips voor het toegankelijk maken en houden van jouw digitale media ontvangen? Meldt je dan hieronder aan.

  Of neem contact op als je nu al aan de slag wilt.

  • ferry@ferryfaai.com
  • 085 – 060 2858

  FerryFaai is een handelsnaam van Ferry Molenaar | Kvk: 83578978 | E-mail: ferry@ferryfaai.com | Tel: 085 – 060 2858
  Copyright 2022