Soms heb ik dat. Dan hoor ik iemand praten en dan weet ik zeker dat die persoon gelukkig is met hoe z’n leven verloopt. Ik hoor dat aan de stem en hoe gepassioneerd iemand is. Dit gevoel had ik ook bij Hilbert Geerling toen ik hem in november 2021 interviewde over zijn werk als blindentolk.

Beluister via je favoriete podcast app
Download hier het transcript bij deze aflevering

In november 2021 was ik in Ouwehands Dierenpark om een reportage te maken over audiodescriptie of beeldbeschrijvingen in de dierentuin. Ik sprak Hilbert tussen de pinguïns en de ijsberen en hoorde hem gepassioneerd vertellen over zijn werk als blindentolk en wat dit precies inhoudt. Door te vertellen wat hij ziet kunnen mensen die blind of slechtziend zijn toch meekrijgen wat de dieren in de dierentuin zoal doen.


  Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door de transcriptiebundel. Door het transcript is de inhoud van deze podcast altijd te volgen; ook als je doof of slechthorend bent of gewoon even niet kunt luisteren.

  Ik werd getriggerd door de passie in zijn stem en ik was ongelooflijk nieuwsgierig naar wat Hilbert nog meer deed. Een korte zoekactie op Google leverde me genoeg stof op om één ding zeker te weten: hij was de volgende bij wie ik graag op bezoek wou gaan. En dat gebeurde ook.

  Tijdens het interview dat ik met hem opnam in Ouwehands had ik een bepaald gevoel. Hilbert leek mij écht een leuke meester voor op de basisschool. En wat blijkt: hij is goochelaar, docent, blindentolk en hij houdt zich bezig met grafische vormgeving. Soms straalt iemand dat gewoon uit denk ik. De meeste dingen doet hij al vanaf jonge leeftijd, terwijl hij andere dingen pas op latere leeftijd is gaan doen. In deze aflevering hoor je een globaal verloop van hoe hij deze passies combineert en wat hem inspireert om dit alles te doen en te blijven doen.

  Wil je meer weten over Hilbert? Of hem een keer ontmoeten tijdens één van zijn voorstellingen?
  Kijk dan op zijn website: Hilbert.nl

  Vrolijke man met kort haar en een koptelefoon op

  Hilbert Geerling
  Goochelaar & blindentolk

  “Ik word geïnspireerd door die kinderen. Dan wil ik iets doen en dan wil ik ze ook wel rekenen leren
  en dus dacht ik: ik ga de PABO doen. Dan ga ik ook gewoon nog een paar jaar voor de klas voor
  een dag of twee.”

  Vind je deze verhalen
  ook interessant?

  Help me dan door een treinkaartje 
  of een coffee2go te kopen.

  Groen spaarvarken met daarop de tekst "Doneer NU!"

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *