Divina: “Kijk naar wat het je oplevert in plaats van wat er niet leuk aan is”

Foto van de kerstkaart. De kaart is rond en ziet eruit als een LP. De kaart is donkergroen met een rode buitenrand. In het midden is een microfoon te zien. Op de kaart staat de tekst: "Een kerstwens gaat pas écht leven, als je hem iemand hoort uitspreken."

Kerst komt eraan! Dat betekent ook het einde van het jaar. Ik kijk terug op een bijzonder jaar waarin ik dingen heb gedaan waarvan ik nooit gedacht had ze ooit te zullen doen. Zo begon ik mijn eigen bedrijf en hielp ik velen met het maken van hun eigen podcast. Daarom heb ik besloten dit jaar af te sluiten met een eerste aflevering van mijn eigen podcast: ‘Ferry op bezoek’.

Op Spotify | Apple Podcasts | Pocket Casts | Download transcript

Het motto van mij als podcastmaker is: “Een verhaal gaat pas écht leven als je het iemand hoort vertellen.” De mooiste gesprekken heb ik dan ook als ik in real life met mensen praat en kan luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Als je al klant bij me bent kun je vast en zeker beamen dat ik liever bel dan mail of app.

Toen in februari van dit jaar de app Clubhouse gelanceerd werd voelde dit voor mij ook als een warm bad. Clubhouse bleek een bron van praatzieke mensen (in de positieve zin hoor) die allemaal een verhaal te vertellen hadden. Nu deze app over z’n hoogtepunt heen is en het stof aan het neerdalen is besef ik dat ik in het afgelopen jaar veel van mijn nieuwe vrienden, kennissen en zakenrelaties via Clubhouse heb leren kennen.

Wil je op de hoogte blijven? Laat dan hier je naam en mailadres achter zodat ik je af en toe tips en updates kan sturen.

Ik schrijf zo nu en dan over mijn werkzaamheden en geef daarin tips en inspiratie over het hoe en wat van podcasts. Ook maak ik een eigen podcast serie waarin ik praat met mensen die mij inspireren.

  Eén van die mensen is Divina. Ik heb haar leren kennen als iemand die het onderste uit de kan probeert te halen, maar ook realistisch genoeg is om te beseffen dat dat niet altijd kan. Ze is creatief en ze maakt kaarten, waaronder de kerstkaarten die ik dit jaar misschien wel naar jou gestuurd heb.

  Divina heeft me geïnspireerd om anders naar bepaalde dingen te kijken in het leven. Dingen die ik je hier kan proberen in geschreven woorden uit te leggen. Het is echter veel mooier als je het haar zelf hoort vertellen. Daarom draag ik de eerste aflevering van mijn podcast op aan haar, zodat jij hopelijk ook geïnspireerd wordt. We hebben het over over leven, over haar kaarten en in het bijzonder de kaarten die ze als uitzondering voor mij heeft gemaakt (zie de foto rechtsboven).

  Vrouw kijkt recht in de camera met bril op halflang blond haar en een charmante glimlach
  Divina

  Ik verveelde me helemaal kapot! En op een gegeven moment zat ik te Googlen naar creatieve ideeën; dingen die je kan doen; En toen kwam ik hét apparaat tegen wat voor mij dé oplossing was.

  Ik hoop dat je geniet van deze eerste aflevering. Ik wens je in elk geval alvast hele fijne feestdagen, een fijne jaarwisseling en het allerbeste voor 2022.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *