Je podcast is klaar, staat online en je hebt een aantal goede Instagramposts gemaakt om je aflevering te promoten. Dit momentum zakt ook weer weg en eigenlijk wil je dat geïnteresseerden je podcast ook later nog makkelijk kunnen vinden. De oplossing is een transcript. Het maken van een transcript is voor veel mensen een tijdrovend proces. Daarom bied ik een betaalbare transcriptiebundel op maat aan: volledig naar jouw wens en inclusief advies en ondersteuning voor jouw situatie.

Waarom een transcript?

In een transcript staat precies wie wat wanneer gezegd heeft in jouw podcast. Dit is fijn voor de vindbaarheid in zoekmachines als Google (Google kan immers niet naar je podcast luisteren), maar ook voor mensen die doof of slechthorend zijn die met behulp van dit transcript niks van je podcast hoeven te missen.

Wil je alle voordelen weten van het transcriberen van je podcast? Lees dan dit artikel. Of bekijk hoe een transcript eruitziet bij mijn eigen podcast: Ferry op bezoek.

Wat is inbegrepen?

Ik zet de audio van je podcast om naar tekst. Dit is zeker niet foutloos. Daarom werk ik samen met Marrit Postma van Woordprikkels om jouw transcript weer goed leesbaar te maken. Het is bijvoorbeeld niet fijn om te lezen hoe iemand naar woorden aan het zoeken is of twintig keer ‘uhm’ in een zin zegt, dit wordt er dus uitgehaald. Daarnaast geef ik je persoonlijk advies over hoe je het transcript het beste bij je podcast kunt plaatsen en tips voor het opnemen en monteren om een zo goed mogelijk tekstalternatief te krijgen.

Marrit Postma
Woordprikkels

Ik ben Marrit Postma en ik houd van duidelijke teksten en onze mooie Nederlandse taal. Daarom herschrijf en corrigeer ik teksten voor ondernemers die graag anderen helpen vanuit hun passie. Tijdens mijn werk luister ik graag inspirerende podcasts en tijdens het controleren van podcasttranscripts kan ik dit mooi combineren.

Klanten kiezen voor ons omdat:

 • Wij je podcast transcriberen met aandacht voor de inhoud.
 • Je niet plotseling voor onverwachte kosten komt te staan.
 • Er naast het maken van een transcript ook met je meegedacht wordt over de plaatsing van het transcript en de opname en montage van je podcast.

Prijzen en voorwaarden

Heb je interesse? Bereken hieronder zelf wat jouw transcriptiebundel kost. Hoe meer minuten je koopt, hoe goedkoper het wordt, vanaf € 100 per 30 minuten. Je mag je bundel over zoveel afleveringen verspreiden als je zelf wilt en daarbij krijg je alle extra’s en services die hierboven beschreven staan.


  • Let op: de prijzen in de rekentool zijn exclusief 21% btw.
  • De levertijd is in overleg en afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Je mag de bundel spreiden over zoveel afleveringen als je zelf wilt.
  • Het transcript wordt zonder eventuele huisstijl opgeleverd.
  • Geen onverwachte kosten (what you see is what you get).
  • Als er te veel mensen door elkaar praten of je wilt een snellere levertijd dan vooraf afgesproken kan het zijn dat we extra kosten in rekening brengen. Dit melden we altijd vooraf en samen zoeken we naar de beste oplossing.
  • We zetten alleen podcasts om in een transcript in het Nederlands. Af en toe een Engels woord of een accent is natuurlijk geen probleem, maar podcasts in het Engels of in dialect vallen niet binnen deze bundel.
  • De bundel wordt uiteindelijk berekend op seconden, waarbij een gedeelte van een seconde voor een hele seconde telt.