Je podcast is klaar, staat online en je hebt een aantal goede instagram posts gemaakt om je aflevering te promoten. Dit momentum zakt ook weer weg en eigenlijk wil je dat geïnteresseerden je podcast ook later nog makkelijk kunnen vinden. De oplossing is een transcript. Het maken van een transcript is voor veel mensen een tijdrovend proces. Daarom bied ik een betaalbare transcriptiebundel aan, zodat jij meer tijd over houdt voor het echte werk.

Waarom een transcript?

In een transcript staat precies wie wat wanneer gezegd heeft in jouw podcast. Dit is fijn voor de vindbaarheid in zoekmachines als Google (Google kan immers niet naar je podcast luisteren), maar ook voor mensen die doof of slechthorend zijn die met behulp van dit transcript niks van je podcast hoeven te missen.

Lees hier meer over het nut van podcast transcripten en hoe dit jouw podcast en je bedrijf kan helpen.

Wat is inbegrepen?

Ik zet de audio van je podcast om naar tekst. Dit is zeker niet foutloos. Daarom werk ik samen met Marrit Postma van Woordprikkels om jouw transcript weer goed leesbaar te maken. Het is bijvoorbeeld niet fijn om te lezen hoe iemand naar woorden aan het zoeken is of twintig keer ‘uhm’ in een zin zegt; dit wordt er dus uitgehaald. Daarnaast geef ik je persoonlijk advies over hoe je het transcript het beste bij je podcast kunt plaatsen.

Woordprikkels
Marrit Postma

Ik ben Marrit Postma en ik houd van duidelijke teksten en onze mooie Nederlandse taal. Daarom herschrijf en corrigeer ik teksten voor ondernemers die graag anderen helpen vanuit hun passie. Tijdens mijn werk luister ik graag inspirerende podcasts en tijdens het controleren van podcasttranscripts kan ik dit mooi combineren.

Prijzen en voorwaarden

Heb je interesse? Voor het maken van een eenmalige transcriptie vraag ik € 135 voor 30 minuten, maar met de onderstaande bundels heb je al een transcript vanaf € 104 per aflevering van 30 minuten. De prijs hangt af van het aantal transcripties en de lengte van de afleveringen. Hieronder kan je zelf berekenen wat jouw gewenste bundel kost.


  • De levertijd is in overleg en afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Het transcript wordt zonder eventuele huisstijl opgeleverd.
  • Ik kijk niet op de minuut, maar maak het niet te gek.
  • Zorg dat er niet te veel mensen door elkaar heen praten; dit verhoogt de productietijd van het transcript.
  • Een uitzondering op bovenstaande voorwaarden is mogelijk, maar het kan zijn dat ik een meerprijs in rekening breng. Ik zal altijd eerst overleggen en samen zoeken we naar de beste oplossing.

  Vertel anderen via